fredag 8. juni 2012

Sveler på sunnmørsk






Deilige luftige glutenfrie sveler, servert lunkne med agavesirup med jordbærsmak. Mmmmmm for et herlig liv :)

5 små egg eller 4 store
2 dl sukker (jeg bruker xylosweet eller sukrin)

8 dl fin semper eller annet glutenfritt mel (eller 8-9 dl hvetemel)
1 ss bakepulver
1 liter kulturmelk
1 ss natron



Pisk eggedosis av sukker og egg





Mens eggedosisen pisker heller du litt melk i et glass og tilsett natron, rør godt... og se hva som skjer...


Pass så ikke melken hever over glasset. Denne prosessen tar bare 2-3 min




Eggedosis


Sikt i mel og bakepulver




Stek svelene på en steketakke eller en stekepanne. Jeg har en takke vi fikk i bryllupsgave (10 år i år) og den er like fin enda. Om nødvendig smør platen med smør på første steking. Jeg setter termostaten på ca 6. Stek de sakte på begge sider, så de ikke blir fort brune og rå inni. Du kan lage de så store eller små som du vil. Barna synest det er gøy å legge røren på takken og lage morsomme figurer.






Server med sylte, sirup, sukker eller som her : agavesirup. Går fint å fryse og holder seg 1 dag i plastpose på kjøkkenbenken. Godt å varme de noen sek i microen

4 kommentarer:

  1. Disse var virkelig supergode. Lagde de med glutenfritt mel. Prøvde halv porsjon, men skulle nok laget en hel. Ikke en eneste igjen. Så tusen takk. Og takk for en flott blogg du har, har lagt deg til i lista mi jeg.
    Ha en super uke videre.

    Klem Berit

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for tilbakemelding :) Ja, de forsvinner fort her også ;)

      Slett
  2. Har ikke natron hjemme, kan jeg bruke dobbel dose bakepulver?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, det blir dessverre ikke det samme

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...