Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
fredag 8. juni 2012
Sveler på sunnmørsk
Deilige luftige glutenfrie sveler, servert lunkne med agavesirup med jordbærsmak. Mmmmmm for et herlig liv :)
5 små egg eller 4 store
2 dl sukker (jeg bruker xylosweet eller sukrin)
8 dl fin semper eller annet glutenfritt mel (eller 8-9 dl hvetemel)
1 ss bakepulver
1 liter kulturmelk
1 ss natron
Pisk eggedosis av sukker og egg
Mens eggedosisen pisker heller du litt melk i et glass og tilsett natron, rør godt... og se hva som skjer...
Pass så ikke melken hever over glasset. Denne prosessen tar bare 2-3 min
Eggedosis
Sikt i mel og bakepulver
Stek svelene på en steketakke eller en stekepanne. Jeg har en takke vi fikk i bryllupsgave (10 år i år) og den er like fin enda. Om nødvendig smør platen med smør på første steking. Jeg setter termostaten på ca 6. Stek de sakte på begge sider, så de ikke blir fort brune og rå inni. Du kan lage de så store eller små som du vil. Barna synest det er gøy å legge røren på takken og lage morsomme figurer.
Server med sylte, sirup, sukker eller som her : agavesirup. Går fint å fryse og holder seg 1 dag i plastpose på kjøkkenbenken. Godt å varme de noen sek i microen
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Disse var virkelig supergode. Lagde de med glutenfritt mel. Prøvde halv porsjon, men skulle nok laget en hel. Ikke en eneste igjen. Så tusen takk. Og takk for en flott blogg du har, har lagt deg til i lista mi jeg.
SvarSlettHa en super uke videre.
Klem Berit
Tusen takk for tilbakemelding :) Ja, de forsvinner fort her også ;)
SlettHar ikke natron hjemme, kan jeg bruke dobbel dose bakepulver?
SvarSlettHei, det blir dessverre ikke det samme
Slett