En sunnere variant av pannekaker.
Du trenger:
1 dl ertemel
1 dl glutenfritt mel, fint (er sikkert fint å bruke grovt også)
1/2 dl mandelmel
3 egg
2 ts himalayasalt
6 dl melk
2 ss smeltet smør
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle
Her ser du ertemelet til venstre, ertemel har en herlig grønn farge. Himalayasaltet ligger oppi ertemelet (det er rosa). Er det ikke morsomt med fargerik matlaging ? Til høyre ligger fint glutenfritt mel (semper bruker jeg) og øverst i bildet er det mandelmel.
Ha i melken litt etter litt. Det er viktig å begynne med lite, røre ut alle klumper før du har i mer. Ha i eggene og rør godt. La så røren stå i 10-15 minutter og svelle før du har i 2 ss smeltet smør tilslutt.
Stek pannekakene på middels varme med litt smør i pannen
Herlige lysegrønne pannekaker. Nydelige med blåbærsylte på
Her er bilde ev ertemel og mandelmel. Begge to er kjøpt på IHERB
Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
torsdag 24. mai 2012
Ertemel pannekaker
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)