søndag 13. mai 2012

Minipai


Glutenfrie minipaier, som er fine som mellommåltid, middag eller kvelds. Kan selvsagt lages som 1 stor pai også, men det er veldig enkelt med porsjonsformer, spesielt når en skal ta de opp igjen fra fryseren.

Deig:
480 gr glutenfritt mel
240 gr kaldt smør
4-5 ss iskaldt vann

Fyll:
3 dl melk
1 liten pk kremfløte
4 egg
halv boks cottage cheese
salt og pepper

Det fyllet du selv liker og vil ha. Her er det 3 varianter: pølse, kyllingskinke og sopp/spinat


Ha mel og smør i en bolle. Jeg har brukt fin semper her.



Miks det i kjøkkenmaskin til det begynner å smuldre seg


Ha i 1 ss kaldt vann og miks videre. Fortsett med en og en ss vann til deigen blir fin og fast




Ha deigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet ca en halv time. Kan med fordel lage deigen dagen i forveien


Kjevle ut deigen. Bruk mye mel (semper)


Legg deigen forsiktig over i små paiformer. Deigen blir lett smuldtrete, så den kommer garantert til å slitne. Bruk da noen biter deig og lapp på der det blir hull. Trykk den forsiktig inntil kanten. Skjer av overflødig deig.



Dette ble 10 former



Prikk bunnen med en gaffel. Sett formene i kjøleskapet 15-30 min.


Stek formene midt i ovnen på 200 gr i ca 5 min. La de avkjøle mens du lager fyllet


Skjer feks pølser i små biter og stek de litt i en panne. Her er også noen former med kylingskinke. Eller som jeg liker best : stekt sopp og stekt spinat.

Skjer noen chalottløker og litt hvitløk i små biter og stek. Dryss litt løk over hver form.


Lag eggeblandingen. Bland alt godt sammen. Ha i salt og pepper. Fyll blandingen over i formene. Det letteste kan være å bruke en øse.




Stek paiene midt i ovnen på 200 gr i ca 35 min. Bør være nesten avkjølt når de spises for å få best frem smaken. Fine å fryse. Velbekomme :)






2 kommentarer:

  1. Så smart! Ser veldig godt ut med fyllet i.

    SvarSlett
  2. Og så mye bedre enn kjøpepaier (og sunnere) :)

    SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...