Luftige fine scones som ikke skal heve og med kort steketid, så er dette noe vi bruker å lage både til frukost og kvelds.
325 gr fint glutenfritt mel
25 gr blå jytte
(eller 350 gr hvetemel)
2 store ss pofiber (valgfritt)
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts sukrin el sukker
50 gr meierismør uten salt
2,5 dl kald melk
Bland alt det tørre
Ha i biter med smør og smuldre det godt inn i melet
Ha i melken og bland godt. Dette er skikkelig klissete, så det er bare å hoppe i det...
Ha mye olivenolje i hendene og del deigen i 4 ca like store boller
Klapp de flate
Del leivene i 4 og pensle med egg, om du vil kan du strø feks chiafrø, valmue, sesam eller annet på
Stek sconsene midt i ovnen 250 gr ca 10 min
Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)