lørdag 5. mai 2012

Fine scones

Luftige fine scones som ikke skal heve og med kort steketid, så er dette noe vi bruker å lage både til frukost og kvelds.



325 gr fint glutenfritt mel
25 gr blå jytte
(eller 350 gr hvetemel)
2 store ss pofiber (valgfritt)
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts sukrin el sukker
50 gr meierismør uten salt
2,5 dl kald melk



Bland alt det tørre






Ha i biter med smør og smuldre det godt inn i melet




Ha i melken og bland godt. Dette er skikkelig klissete, så det er bare å hoppe i det...



Ha mye olivenolje i hendene og del deigen i 4 ca like store boller



Klapp de flate




Del leivene i 4 og pensle med egg, om du vil kan du strø feks chiafrø, valmue, sesam eller annet på



Stek sconsene  midt i ovnen 250 gr ca 10 min



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...