Snickerskaken er søt og mektig, med smak av peanøtter, sjokolade og marengs. En favoritt blandt barna her i huset.
Man kan pynte med det man vil, her er det smash sjokolade og peanøtter
Det kan være lurt å beregne litt tid på denne kaken, det er ikke mye arbeid, men for å få den fin kan det være greit å beregne tid i fryseren, mer om det i oppskriften.
6 eggehviter (spar eggeplommene til senere)
5 dl sukker
350 gr salte peanøtter (spar noen av dem til pynt)
1 pk glutenfrie digestivekjeks (eller ritz kjeks, men da blir ikke kaken glutenfri)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Fyll:
100 gr meierismør
200 gr kokesjokolade (jeg bruker lys)
6 eggeplommer
100 gr melis
Sett bakerovnen på 180 gr.
Start med å lage marengs.
Stivpisk eggehviter. Ha deretter i sukker og pisk mer. Er fint å bruke kjøkkenmaskin her.
Hakk peanøtter og kjeks grovt
Ha nøtter, kjeks, 2 ts bakepulver og 2 ts vaniljesukker i marengsen og rør det inn med en slikkepott
Legg bakepapir i en langpanne og bre utover marengsen. Nå bestemmer du hvor høy kaken skal være. Brer du ut helt til kanten blir kaken stor men tynn. Jeg pleier å la det stå igjen noen cm i hver side, så kaken blir litt mindre men høyere.
Stek kaken på nederste rille i ovnen i 15-20 min. OBS OBS ! Her må du passe tiden godt, brent marengs er IKKE godt.
Kaken er myk når du tar den ut av ovnen.
La kaken avkjøle helt på platen.
Tips: Sett hele bakebrettet med marengsbunnen i fryseren et par timer.
Det er da lettere å dele den i 2 og flytte den over på kakefat mens den fortsatt er frossen.
Om du ikke har den i fryseren, må du passe på at den er helt kald før du har på fyllet.
Når kaken er avkjølt kan du lage fyllet.
100 gr smør
200 gr lys kokesjokolade
6 eggeplommer
100 gr melis
Smelt smør og kokesjokolade i vannbad
For de som ikke kan det, så tar du å koker opp vann. Setter en ildfast bolle opp på pannen. Vannet skal ikke være i berøring med bollen. Det er dampen som smelter sjokoladen på en skånsom måte
Visp eggedosis av eggeplommer og melis. Tilsett den flytende sjokoladeblanding i eggedosisen og visp det godt sammen. Gjerne til noe av varmen i sjokoladen er "pisket" bort
Når du skal flytte kaken over på fat er det veldig vanskelig å få til dette i et helt stykke.
Bruk en lang kniv, feks brødkniv til å løsne kaken fra papiret.
Jeg har etterhvert funnet ut at det er lurt å bruke en tynn papp plate el lign til å lure under kaken, og dermed få løfte den ene halven bort på kakefatet.
Dette blir også lettere dersom kakebunnen er frossen.
Bre noe av fyllet på denne halven. Gjenta prosedyren med papp platen på den andre halven og legg den på toppen igjen. du har nå en to lags marengskake.
Smør resten av fyllet over kaken, og strø med peanøtter og smash sjokolade på toppen.
Bruk fantasien, maisputer, kjeks, sjokoladekuler osv
Denne kaken holder seg flere dager i kjøleskap og er også utmerket til å fryse, med fyll og pynt :)
Her er en variant med peanøtter og sjokolade
Hei!
SvarSlettLagde kaka di idag, aldri laget snickerskake før
men minstemann på 16 år ønsket seg det til bursdagen. Kjempelett å følge oppskriften og det smakte himmelsk :-)
Ps jeg lagde med ritz kjeks.
Tusen takk for flott oppskrift.
Hilsen Elisabeth
Hei Elisabeth. Så hyggelig å høre, ja denne kaken er en favoritt her hjemme, bare synd vi ikke kan spise kake hver dag he he (mine barn kunne spist kake til middag...)
SvarSlettLager den samme, men legger et lag med pisket krem før jeg legger sjokoladetrekket og det er smaskens det også. Om sommeren legger jeg et lag med myk vaniljeis før sjokoladen og slett ikke dumt det heller :)
SvarSlettTusen takk for gode tips :) Is skal jeg prøve, kansje med karamellsaus også, så blir det som snickersis ? Nå strømmer ideene på, hva med å lage porsjonskaker ?
SlettHERLIG kake som gikk rett hjem her hos oss! Takker for god beskrivelse av oppskriften underveis, jeg hadde nemlig aldri laget marengs før!
SvarSlettKjempegøy å høre 😃 marengs er noe mange gruer seg til, men det er egentlig ikke så vanskelig, så flott du fikk det til, du har en hel kakeverden som åpner seg he he
Slett