50 blå gjær (jeg bruker tørrgjær)
6 dl lettmelk
1 1/2 ts salt (himalayasalt)
1/2 dl olivenolje
3 ts tørket rosmarin
ca 900 gr fin semper
Om du ikke skal lage glutenfritt, erstatter du semper med 4 dl durumhvetemel og 9-10 dl hvetemel.
Varm melken til 37-38 gr
Bland alle ingrediensene i en bolle og elt for hånd, eller bruk kjekkenmaskin, det synest jeg er det beste.
Om deigen blir veldig løs, har du litt mer mel i, MEN deigen skal være ganske klissete. Med for mye mel i glutenfri bakst blir resultatet ofte tørt.
Legg en plastpose over og en kjøkkenhåndduk på toppen. Hev i ca 40 min.
Legg bakepapir på en langpanne og smør papiret med olivenolje.
Når deigen er ferdig hevet, elter du den lett sammen i bollen og heller den over i langpannen. Bruk mye olivenolje på fingrene så slipper du at det klistrer så mye. Legg plast og håndkle over igjen og etterhev i ca 30 min. Sett stekeovnen på 200 gr.
Når deigen er ferdig hevet, dytter du fingertuppene i den så det blir groper. Du kan krydre etter smak og behag. Her er det brukt svarte oliven, tørket rosmarin (fersk rosmarin er nydelig godt) maldonsalt og avsluttet med å dryppe olivenolje over hele brødet.
Stek brødet midt i ovnen ca 15- 18 min, 200 gr
den ser svæææært god ut!:)
SvarSlettMannen min synest den smakte samme som "vanlig" focaccia, og han er kresen :) Brødet er kjempegodt :)
SvarSlettÅÅåå så gode, denne oppskriften på jeg "stjele"! ;)
SvarSlettSå hyggelig :-) ja, du må bare stjele i vei :-) hyggelig om du også linker til siden min
Slett