torsdag 8. mars 2012

Stekt ostekake med pasjonsfrukt og lime

En ovnsbakt ostekake med smak av pasjonsfrukt og lime. En herlig, litt syrlig kombinasjon. Veldig god litt lunken fra ovnen, men i oppskriften står det at den bør stå natten over. Uansett holder den seg flere dager i kjøleskapet.
Bunn:
200 gr søte kjeks (feks mariekjeks eller glutenfrie søte vaniljekjeks)
125 gr smeltet smør, gjerne meierismør

Fyll:
300 gr philadelfia ost naturell
200 gr vaniljekesam
90 gr sukker eller sukrin
1 ts revet limeskall. Husk å skylle limen først
saften av en lime, bruk bare halve om du vil kaken skal vær mindre syrlig
2 lettpiskede egg
1 dl kjøtt fra pasjonsfrukt (3- eller 4 pasjonsfrukter)

Pynt:
1 ss sukker eller sukrin
3 ts maisenna
1 dl kjøtt fra pasjonsfrukt
4 ss vann

Varm ovnen til 160 gr.
Finmal kjeksene i en kjøkkemmaskin


Bruk en ca 20 cm form, jeg hadde ikke rund springform som er så liten, dermed ble det hjertekake isteden for :) Legg et bakepapir i bunnen og smør formen med smør.Trykk kjeksblandingen på plass i formen. Det er veldig smulete, så vær forsiktig. Sett formen i kjøleskapet til mens du lager fyllet.


Ha ost, kesam, limeskall, limesaft og sukker i en bolle og miks det til glatt krem.Ha i eggene ett og ett, pisk godt. Ha i pasjonsfruktkjøttet og bland det i.

Tøm ostebalndingen FORSIKTIG over kjeksbunnenSett formen på et stekebrett og stek kaken midt i ovnen i 45-50 min, til den er fast. Avkjøl kaken heltNår kaken er kald, kan vi lage fyllet:

Bland sukker, maisenna og 2 ss vann i en panne, på svak varme. Rør det jevnt og ha i 2 ss til med vann og pasjonsfruktkjøttet.Rør hele tiden til blandingen koker opp og blir tykk. Dette går ganske fort.Mens blandingen fortsatt er varm, ta den over på kaken og klatt den utover med en skje el lign. Sett kaken i kjøleskapet igjen, gjerne over natten, eller nyt den mens den fortsatt er lunken
Ferdig :)

4 kommentarer:

 1. Ostekaken din ser og høres veldig forfriskende og god ut. Fikk lyst til å prøve å lage en lignende oppskrift :-) Takk for inspirasjonen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Elin. Tenkte jeg skulle prøve samme basisoppskriften men bytte ut smakene også en gang. Første dagen var den herlig kremete og dagen etter er den mer fast. Gøy med noe nytt, og da må jeg jo si at bloggen din er veldig inspirerende, nå når jeg prøver å holde et litt sunnere kosthold. Klem :)

   Slett
 2. Jag bakade denna kaka idag,mmm den var himla god. tack for denna goda oppskriften/mena

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy :) Jeg elsker stekte ostekaker :)Takk for tilbakemelding

   Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...