fredag 2. mars 2012

Kylling chop suey

Kyllingfilet
Brokkoli
Gulrotstaver
Rød paprika
Sukkererter
Minimais
Vannkastanjer
Fast tofu (brukte for første gang her, og den var absolutt ikke nødvendig, kutter ut den neste gang)
Hønsebuljong
Maisenna
Krydre med soyasaus, salt og peppermix





Skjer kyllingen i biter




Kok eller stek gulrot og brokkoli. Jeg pleier å koke den, for da kan jeg gjøre det tidligere på dag, og spare litt tid når retten skal lages.


Skjer opp grønsaken i passelige biter, skal ikke være helt små, feks mais delt i 2.

Stek de hver for seg i feks kokosolje eller annen nøytral olje og bland de etterpå.

Dette er en stor porsjon, så jeg må bruke en stor kasserolle til å samle alt sammen i. Har du en wokpanne er der plass til ganske mye


Løs opp 2 hønsebuljonterninger i 1 liter kokende vann (bruk vannkokeren), og hell det opp i
grønsakene og kyllingen.

Ca 3-4 toppa ss maisenna i kaldt vann, og hell i. Småkok til det tykner. Om det blir for tynt lager du litt mer maisennajevning og har i.

Krydre med glutenfri kikkoman, salt og peppermix.



Server med jasminris og soyasaus. Er veldig fint å fylle en liten glasskål med ris og snu den opp ned på fatet, da blir det akkurat slik som på kinarastaurang :)

5 kommentarer:

  1. oi... det så skikkelig snadder ut... er jo en av favorittene på kinaresturanter, så dette må nok prøves ja... :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Har servert det flere ganger til familie og venner, og alle sier det smaker som på kinarest. Tror selve trikset er hønsebuljongen, maisenna og soyasausen :)

      Slett
  2. Den ser super ut! Skal lage den til familiesamling på søndag. Men: er det gluten i vanlig Kikkoman soyasaus? Det var jeg ikke klar over. I så fall håper de har den glutenfrie i nærbutikken. Hilsen Ulla-Britt

    SvarSlett
    Svar
    1. Det finnes glutenfri kikkoman i de fleste matbutikker, flasken er litt høyere og smalere enn vanlige og det står glutenfri på 😉 Lykke til

      Slett
  3. Hei. Ser på den hønsebuljongterningen jeg har her at den ikke er glutenfri, den inneholder hvete…. Hvilken buljong brukes som er glutenfri?

    SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...