mandag 12. mars 2012

Glutenfrie produkter kaker, desserter ol


Nå skal jeg begynde på et prosjekt jeg aldri vil bli ferdig med.

Det er en jungel av varer der ute, og det er så mye mer de som har cøliaki kan spise enn det som akkurat er merket som allergikost. Her vil jeg prøve å legge ut produkter og ingredienser som ikke innholder gluten.

Jeg vet av erfaring at det er vanskelig å orientere seg, så langt jeg får til legger jeg ut bilde av varene, da det er lettere å kjenne igjen et bilde enn bare et navn. Dette er for alle som synest det er vanskelig med glutenfritt, og kansje ikke minst for de som avogtil får besøk av noen som ikke toler gluten og ikke er vandt med dette kostholdet.

Er det noen som har tips til flere ting som bør være med her, så gi meg et vink. Også om jeg har gjort feil og lagt inn noe som ikke er glutenfritt. Kansje det kan komme en liste senere for de som ikke kan spise melk og egg også.

NB ! de som ikke toler hvetestivelse må sjekke innholdsfortegnelsen.

Jeg må også legge til at jeg ikke er sponset av noen av disse leverandørene. Det er egentlig kun av personlig interesse jeg gjør dette.HER er en link til en side som gir god oversikt over leverandører til glutenfrie produkter


Skal prøve å samle produktene litt under kategorier, her er kaker, desserter ol
Bilder med tillatelse fra Toro, Unil AS, Gilde, Diplom is
 
 
Karamellpudding
 
2 kommentarer:

 1. Hei :)

  Tusen takk for en flott blogg! Som ny innen glutenintolleranse er det veldig kjekt å få hjelp og idéer til hvilke type mat man kan lage og kjøpe.
  Et spørsmål, har du tips til hvilke sjokolader som er fri for gluten? Synes det er vanskelig å tyde innholdsfortegnelsene av og til. Er vanlig kokesjokolade ok (ser du har det med i noen av oppskriftene)? Har du noen erfaing med ulike kaffeprodukter? Er veldig glad i Starbucks iskaffe og Neskafé sine cappucino produkter. Har tatt kontakt med noen av produsentene men det tar jo alltid litt tid før man får svar.

  Mvh Merete

  SvarSlett
 2. Heisann. Hyggelig å høre fra deg. Her i huset bruker vi all sjokolade, bare ikke de med kjeks (kvikklunsj ol) men smash og noen sjokoladeskruer fra Rema 1000 merket er laget av mais. Supergode :) Men vi er ikke plaget med hypersensivitet, så de det står "hvetestivelse" og "spor av gluten" er ikke noe problem her. Kokesjokolade er ikke et problem for oss (det står på enkelte "spor av gluten", den vurderingen må du ta)
  Kaffe har jeg desverre ikke noe erfaring med, da hverken jeg eller sønnen min (på 14 år) drikker det, he he. Men kom gjerne med tilbakemelding om du finner ut mer.

  Klem fra Elisabeth

  SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...