mandag 5. mars 2012

Marengskylling

Fikk en ide i hodet som da måtte prøves ut, slike ting skjer helst sent på kvelden hos meg...merkelig
Men her kommer da noen søte små marengspåskekyllinger
4 eggehviter
125 gr sukker
100 gr melis
1,5 ss potetmel

Start med å stivpiske eggehvitene. Pass på at bollen er helt fettfri, ellers vil ikke hvitene bli stive
Når hvitene er stivt skum, tilsetter du sukkeret litt etter litt, samtidig som du pisker hardt. Er absolutt best å bruke en mikser til dette

Sikt melis og potetmel i og bland forsiktig. Nå kan du lage vanlige hvite pikekyss/marengs eller ha i farge. Jeg blander i wilton gul farge. Ta litt hvit marengs til side som senere skal farges til nebb.Fyll en sprøytepose og bruk en tipp med stort rundt hull. Legg bakepapir på en plate, så er det bare å begynne å prøve seg frem. Til kroppen på kyllingen laget jeg en runding, leg mye trykk på posen først, og avta på styrken etterhvert. Stjerten ble til ved å bare dra tippen litt ekstra til siden etter at jeg var ferdig med kroppen. Massen er velig lett å forme og lite som skal til før det blir for mye marengs. vær stødig på hånden.


Til hodet brukte jeg samme sprøytetipp, men mindre trykk på posen, så kulen  blir litt mindre enn kroppen, det var vanskelig å avslutte uten at det ble en liten snurr på toppen, men det ble jo bare sjarmerende med litt fjær på hodet :)


Farg resten av marengsen i "nebbfarge", jeg brukte wilton rød og oransj, men kunne med fordel brukt bare rød.

Fyll nebbfargen i en ny spøytepose og bruk en liten rund tipp. Det skal veldig lite til, så de ikke får hengenebb he he. Bare dytt marengsen bort i, og dra litt når du avslutter. Bruk den gule fargen til å sette på vinger, på samme måte som med nebbet. Trenger ikke bytte tipp.


Stek de midt i ovnen på 150 gr i 20- 30 min. Disse er ganske små, så de stekte fort. Se an litt på str og stek ut i fra den. Svidd marengs er ikke godt !!Jeg brukte en penn med spiselig "blekk" til å lage øyne. Her har de også fått litt pyrely greens pulver å meske seg på

2 kommentarer:

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...