mandag 27. august 2012

Dessertpai



Glutenfri paideig som du kan fylle med det du ønsker. Denne er tilogmed fin å bruke kjevle på, det er nemlig ikke selvsagt med glutenfrie deiger.


185 gr fint glutenfritt mel
30 gr vanilje kakefyllpulver
125 gr kaldt meierismør uten salt
1 1/2 ss xylitol (sukker)
1 eggeplomme





Sikt mel i en bolle eller kjøkkenmaskin. Ha i kakefyllpulveret og det kalde meierismøret



Kjør det lirr og du får perfekt utgangspunkt for paideig. Om du ikke bruker maskin må du smuldre smøret i melet med fingrene. Det blir aldri like bra resultat og det er mye mer gris...




Ha i eggeplommen og xylitol (sukker) og kjør blandingen litt til




Ha i 1 ss kaldt vann, samtidig som du kjører maskinen. Ta en test og se om deigen henger sammen når du lager en liten ball, om det virker tørt har du i 1 ss med vann til




Tøm smulene på benken og samle de raskt med hendene til en ball




Se så fin den ble :)




Putt deigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet til du skal bruke den, minst 30 min




Kna paideigen (men ikke for mye, da vil smøret smelte mellom fingrene og det blir bare kliss)
Kjevle den ut, jeg bruker potetmel når jeg kjevler denne.




Legg den over i en paiform, skjer ren kanten med en skarp kniv, prikk bunnen med en gaffel og forhåndsstek den midt i ovnen på 190 gr i ca 10-15 min. Pass så den ikke blir brent





Her er den ferdig stekt så langt. Nå må du fylle den med frukt eller bær og steke den mer før du har en spiseklar pai


4 kommentarer:

  1. Her kommer ett spørsmål; Hva er Vanilje kakepulver ? Er det det samme som vaniljesukker ?
    Glad for raskt svar. Skal bake nå. Er veldig glad for disse oppskriftene. Jeg har sterk matallergi/intoleranse.

    SvarSlett
  2. Oj, beklager sent svar, har ikke vert logget på på noen dager. Det er ikke det samme som vaniljesukker. Det er en pose med kakefyll du kjøper i butikken, skal egentlig tilberedes så det blir et tykt kakefyll, men i denne oppskriften skal du bare drysse det i som et mel :) Kjekt å høre du liker oppskriftene. Hva slags allergier har du ? Om du trenger fort svar på spørsmål, kan du gjerne sende melding på facebook, den kommer direkte på tlf min. Søk på Elisabeth Borgund. Der linker jeg også veldig ofte til nye blogginnlegg :)

    SvarSlett
  3. Hvordan steker du den når det bare er skallet som skal i ovnen?

    SvarSlett
  4. Du må sørge for å kjevle ut deigen i en litt god diameter; når deigen legges i formen, skal den gå minst 2 cm oppover langs kanten. Dette er viktig, for deigen har tendens til å trekke seg sammen litt under steking. Bruk bakepapir, klipp det til en stor runding, helst bør det kunne stå litt opp langs kanten. Strø over tørre linser eller hvite bønner, eller kermaikkuler (fra gartneriet ;)Stekes ved 200 grader, i minst 25 minutter. Følg godt med på slutten, slik at deigen ikke blir stekt for hardt. Den skal bli gyllen. Bønnene kan avkjøles og legges i en boks til neste gang ... De kan ikke brukes til matlaging, etter en slik runde i ovnen.

    SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...