søndag 26. august 2012

Vaniljekrem


Hjemmelaget vaniljekrem er bare supergodt. Tar litt tid men det er absolutt verdt det.






Du trenger:

5 dl kremfløte
1 vaniljestang

4 eggeplommer
1 dl zylitol, sukrin eller sukker. Jeg bruker xylitol
2 ss maisenna




Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene




Ha fløte, vaniljestangen og vaniljefrøene i en panne. Kok det veldig sakte opp. Ta pannen bort fra platen, og la den vente mens du gjør klar eggeblandingen






Ha xylitol, maisenna og eggeplommer i en bolle, og pisk




Bruk mikser så tar det ikke så lang tid




Pisk til den får en lys deilig farge




Hell så i ca halvparten av fløten med vanilje. Pisk det godt



Hell alt sammen over i pannen igjen så det blander seg med resten av fløten. Ta ut vaniljestangen, men spar på den så du kan legge den i kremen mens den avkjøles





Fortsett å piske mens du varmer kremen på veldig svak varme. Dette er viktig å bruke tid på så ikke kremen brenner seg i bunnen. Det skal ikke koke




Etterhvert tykner kremen og du kan avslutte piskingen. La kremen avkjøle litt før du setter den i kjøleskap. Legg gjerne vaniljestangen tilbake helt til du skal bruke kremen.




Legg en plastpose over så du ikke får snerk på vaniljekremen, og sett den i kjøleskapet til du skal bruke den. Du kan med fordel lage vaniljekremen dagen i forveien. Kan brukes som den er eller blandes med pisket kremfløte for en lettere vaniljekrem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...