Hjemmelaget vaniljekrem er bare supergodt. Tar litt tid men det er absolutt verdt det.
Du trenger:
5 dl kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
1 dl zylitol, sukrin eller sukker. Jeg bruker xylitol
2 ss maisenna
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene
Ha fløte, vaniljestangen og vaniljefrøene i en panne. Kok det veldig sakte opp. Ta pannen bort fra platen, og la den vente mens du gjør klar eggeblandingen
Ha xylitol, maisenna og eggeplommer i en bolle, og pisk
Bruk mikser så tar det ikke så lang tid
Pisk til den får en lys deilig farge
Hell så i ca halvparten av fløten med vanilje. Pisk det godt
Hell alt sammen over i pannen igjen så det blander seg med resten av fløten. Ta ut vaniljestangen, men spar på den så du kan legge den i kremen mens den avkjøles
Fortsett å piske mens du varmer kremen på veldig svak varme. Dette er viktig å bruke tid på så ikke kremen brenner seg i bunnen. Det skal ikke koke
Etterhvert tykner kremen og du kan avslutte piskingen. La kremen avkjøle litt før du setter den i kjøleskap. Legg gjerne vaniljestangen tilbake helt til du skal bruke kremen.
Legg en plastpose over så du ikke får snerk på vaniljekremen, og sett den i kjøleskapet til du skal bruke den. Du kan med fordel lage vaniljekremen dagen i forveien. Kan brukes som den er eller blandes med pisket kremfløte for en lettere vaniljekrem
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)