Pavlova, en skikkelig søtbombe..... jeg jobber med å få til marengs med sukkererstatning, men får det ikke helt til, så her kommer ingen oppskrift på det før jeg er fornøyd. Kansje er det noen der ute som har gode råd og tips til meg ??
Oppskriften er tatt fra "den store dessert boken" og lyder slik:
4 eggehviter
250 gr sukker
2 ts maizenna
1 ts hvitvinseddik
Ha eggehvitene i en fettfri bolle. Dette er viktig, for om det finnes rester av fett i bollen vil ikke hvitene bli stive. Pisk hvitene på full styrke til de er helt stive og du kan snu bollen opp ned uten at det faller ut noe
Ha i sukker litt etter litt og pisk kraftig. Dette blir fin blank marengs. Det er nok best å bruke mikser til dette, gjerne en kraftig kjøkkenmaskin
Hvitvinseddik, maizenna og vaniljepulver
Ha i disse tre ingrediensene og rør forsiktig med slikkepotten
Fyll gjerne marengsen i en sprøytepose, eller du kan bare bre marengsen utover med en kniv
Tegn en sirkel på et bakepapir. Denne er 20 cm i dia. Snu papiret så du ikke får streker på marengsen når du steker den
Sprøyt marengsen på bakepapiret. Du ser det skal være ganske tykt
Stek den nederst i ovnen på 125 gr i ca 1 time. Sett en bakeplate øverst i ovnen for å dempe overvarmen. Brent marengs er IKKE godt
Avkjøl bunnen helt
Fyll oppå bunnen med is, vaniljekrem eller eggekrem (dette er hjemmelaget eggekrem, oppskriften på den kan jeg poste senere)
Fyll så på med frukt og bær som du liker. Her er bringebær, kiwi og physalis. Spises med en gang. Marengsbunnen kan du lagre i dagesvis men selve kaken bør du pynte rett før den skal spises
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)