lørdag 18. august 2012

Pavlova


Pavlova, en skikkelig søtbombe..... jeg jobber med å få til marengs med sukkererstatning, men får det ikke helt til, så her kommer ingen oppskrift på det før jeg er fornøyd. Kansje er det noen der ute som har gode råd og tips til meg ??



Oppskriften er tatt fra "den store dessert boken" og lyder slik:

4 eggehviter
250 gr sukker
2 ts maizenna
1 ts hvitvinseddik


Ha eggehvitene i en fettfri bolle. Dette er viktig, for om det finnes rester av fett i bollen vil ikke hvitene bli stive. Pisk hvitene på full styrke til de er helt stive og du kan snu bollen opp ned uten at det faller ut noe


Ha i sukker litt etter litt og pisk kraftig. Dette blir fin blank marengs. Det er nok best å bruke mikser til dette, gjerne en kraftig kjøkkenmaskin


Hvitvinseddik, maizenna og vaniljepulver


Ha i disse tre ingrediensene og rør forsiktig med slikkepotten




Fyll gjerne marengsen i en sprøytepose, eller du kan bare bre marengsen utover med en kniv




Tegn en sirkel på et bakepapir. Denne er 20 cm i dia. Snu papiret så du ikke får streker på marengsen når du steker den



Sprøyt marengsen på bakepapiret. Du ser det skal være ganske tykt



Stek den nederst i ovnen på 125 gr i ca 1 time. Sett en bakeplate øverst i ovnen for å dempe overvarmen. Brent marengs er IKKE godt



Avkjøl bunnen helt




Fyll oppå bunnen med is, vaniljekrem eller eggekrem (dette er hjemmelaget eggekrem, oppskriften på den kan jeg poste senere)



Fyll så på med frukt og bær som du liker. Her er bringebær, kiwi og physalis. Spises med en gang. Marengsbunnen kan du lagre i dagesvis men selve kaken bør du pynte rett før den skal spises





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...