Glutenfrie rundstykker/boller uten gjær og med ertemel og ikke minst...ingen heving....
Det letteste er å ta frem kjøkkenvekten og begynne å fylle den:
ca 3 ss ertemel (eller annet mel)
2 ss jyttemel
3 ss mandelmel
og resten fint glutenfritt mel.............Det skal totalt bli 350 gr mel
du kan fint bytte ut ertemelet med fint/grovt GF mel eller feks havremel
1 ts fiberhusk (bland pulveret rett i melet)
2 ts vaniljesukker
2 ts sukrin, xylitol eller sukker
3 ts bakepulver
50 gr kaldt meierismør
2,5 dl vikingmelk eller annen melk (gjerne nøttemelk)
ca 1 ts vaniljeekstrakt
Bland alt det tørre i en bolle, ha i kaldt smør og melk og elt til en skikkelig klissete deig
Ha i en god ts ekte vaniljeekstrakt mmmm
Ha godt med olivenolje på hendene, del deigen i ganske små boller og legg på plate. Pensle med egg og ev ha på frø som du liker. Bakerst er knuste linfrø, fremst er det knuste chiafrø. Barna liker ikke frø, så da blir det noen uten også
Stek på 225 gr i ca 15 min, midt i ovnen
Server ferske med cocossmør og deilig pålegg. Veldig gode å varme i brødristeren dagen etter
Så fluffy og fine de ble. Jeg har ennå tilgode å bake med ertemel.
SvarSlett