lørdag 17. mars 2012

Rå sjokolade med nøtter




Rå sjokolade laget med kakaosmør ( som jeg fikk til halv pris på helsekosten fordi en kunde hadde bestilt store mengder, men så skulle hun ikke kjøpe det likevel :) )
Når jeg lager sjokolade bruker jeg ikke mål, så her må du bare smake deg frem og prøve.

I denne oppskriften har jeg brukt:

kakaosmør  (kjøpes hos helsekost eller IHERB)
rått kakaopulver   (kjøpes hos helsekost, sana bona eller IHERB)
nøttesmør, her ble det brukt økologisk peanøttsmør ( helsekost eller matvarebutikker med godt utvalg)
carob (ikke nødvendig, kakaoerstatning, naturlig søtning) ( helsekost)
lucuma (ikke nødvendig, naturlig søtning) ( helsekost eller IHERB)
vaniljepulver (helsekost eller økosjokolade)
agavenektar (IHERB)
stevia, en blanding med vanilje og en med english toffee (IHERB)
hempfrø (helsekost eller IHERB)
nøtter som du liker




Start med å smelte kakaosmør i et vannbad. Pass på så temperaturen ikke stiger over 40 gr. Bruk heller lenger tid på smeltingen.


Ha i noen ss nøttesmør, her er det peanøttsmør. La det smelte





Ta skålen av varmen.
Dryss i vaniljepulver. Jeg bruker dette:







Ha i kakaopulver, ev carob og lucuma om du vil. Rør til det ikke er klumper mer.




Ha i agavenektar, smak til så du får sjokoladen så søt du vil.

Denne er supergod.



Bland i hempfrø uten skall. Desse gir både næring og en ekstra nøttesmak. Jeg bruker for tiden desse:




Del sjokoladen i to boller.
I bollen til venstre er det hele peanøtter og vaniljestevia og i bollen til høyre er det grovhakkede paranøtter og english toffee.


Fordel sjokoladen i små former, eller som jeg har gjort her, skåler med plastikkposer i.  Sett formene i kjøleskapet til sjokoladen er stiv.


Etter et par timer kan du ta hele sjokoladen ut av formen og skjere opp. oppbevar sjokoladen i kjøleskapet.



Her er den med paranøtter.


Og peanøtter.....










2 kommentarer:

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...