onsdag 25. januar 2012

Creme brulee

Creme brulee


Oppskrift av min absolutte favoritt dessert i hele verden, kunne sikkert spise creme brulee til frukost, middag, kvelds og mellommåltid.....



1 vaniljestang
4 dl kremfløte
1 dl melk
1 dl sukker
6 eggeplommer
demerarasukker
6 porsjonsformer på ca 1 1,5 dl



Sett stekeovnen på 150 gr.
Splitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene med en kniv. Legg frø og stang i en kasserolle.
Ha i fløten, melk og 1/2 dl sukker. Kok opp under omrøring. Ta kasserollen av varmen.





Visp eggeplommene og resten av sukkeret (ca 1/2 dl) til eggedosis.
Sil den varme melkeblandingen i et dørslag så alt av vaniljestangen kommer med. Visp den varme blandingen i eggedosisen.





Fordel blandingen i porsjonsformer og sett dem i en langpanne med vann som når halvveis opp på formene.





Stek i nederste del av ovnen i ca 40-50 min. Pass på så de ikke blir brent, legg ev folie over siste tiden.

De stivner i kjøleskap så ikke få panikk om de ikke er stivnet når du tar de ut av ovnen.





Når de skal spises, setter jeg formene på et bakebrett, stør et lag med demerarasukker på hver enkelt, setter på grillen i ovnen og setter platen så nær grillen jeg kommer, til sukkeret er smeltet. Pass på, dette kan gå fort. Om du ikke har grill kan en varmluftpistol eller skibrenner gjøre nytten.






Ingen kommentarer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...