Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
lørdag 28. januar 2012
Spirulina
Spirulina er en blågrønn alge som lever i alkalisk ferskvann. Det er en av de rikeste og mest mangfoldige næringsmidler vi kjenner til.
Spirulina inneholder 40 ganger mer betakaroten enn gulrøtter
3 ganger så mye kalsium som helmelk
3 ganger mer protein enn rent kjøtt
store mengder klorofyll
+ en rekke andre næringsstoffer
Spirulina gir bla rask energi, er rensende på hud og kropp, regulerer hormonbalansen ( bra for bla stoffskifteproblemer, hetetokter ), er nærende og styrkende, spes gunstig for å overkomme svakhet og problemer med næringsinntak, gunstig ved leverskader, renser blodet, demper veksten av sopp og bakterier, men fremmer bakteriveksten i tarmene, egner seg for folk i alle aldre - barn og voksne, de som er fysisk aktive og de som trenger energi
Virkning av klorofyll :
- styrker og bygger opp blodet
- reduserer høyt blodtrykk
- styrker tarmsystemet
- virker utrensende på giftstoffer
- styrker immunforsvaret
- motvirker nervøsitet
- stabiliserer blodsukkeret
- motvirker søthunger
- mildt vanndrivende
Jeg bruker spirulina tabletter, har ikke klart å vent meg til smaken av pulver. Jeg gir også barna spirulina hver dag.
NB ! Når en begynner med spirulina kan magen bli litt løs og uggen et par dager, gå evt ned på dosen før du øker igjen. Dette er forbigående.
Ikke ta greens, som spirulina sammen med sitrusprodukter, som appelsinjuice. Dette hemmer næringsopptaket. Bruk heller vann el feks eplejuice.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)