fredag 27. januar 2012

Vannbakkels

125 gr soft
2,5 dl vann
125 gr lyst mel (hvetemel eller glutenfritt)
2 ss rismel (kjøpes i glutenfri avdeling på butikken)
4-5 egg (avhengig av str)

Smelt smør i en panne, tilsett vann og koko opp.


Ha i mel og rismel, alt på en gang, og rør KRAFTIG til det blir en glatt deig. NB ! bruk tresleiv


Knekk 1 egg i et glass og visp med en gaffel, ha egget i røren, og pisk godt med sleiva. Dette gjøres med alle eggene, 1 og 1. Til å begynne med vil deigen bli glatt og "slimete", men pisker du hardt nok, blir det fin jevn deig. Her må jeg ofte ha hjelp, da det er ganske tungt.



Sett deigen på plate med skje. Jeg pleier å lage boller, men en kan også lage krans og skjere den opp etterpå.



Stek midt i ovnen 190 gr ca 25-30 min. Det er bedre å steke de litt for mye enn for lite, da luften går fort ut av de. NB ! ikke opn ovnsdøren før de er ferdig stekt. Jeg pleier å slå av ovnen og la de stå litt før jeg opner døren. Pynt gjerne med melisglasur.



2 kommentarer:

  1. kan man bytte ut melet med bare ris mel ??

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, det har jeg ikke prøvd, men vil egentlig tro det ikke går, at det blir for «tynt», gi gjerne tilbakemelding om du prøver ☺️

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...