torsdag 26. januar 2012

Brownies

1/2 pose toro langpanne (denne er glutenfri)
2 egg
3 ss smør
2 ss peanøttsmør
1 dobbel daim, grovt hakket
Smelt smør og peanøttsmør i en panneBland alt i en bolleJeg bruker en springform som jeg legger bakepapir i bunnen på, og smører også bakepapiret og kanten på formen med rapsolje. Klapp deigen til med fingrene.
Stek kaken på ca 180 gr 10-15 min. NB ! Ikke stek den for lenge, da blir den hard og ikke myk slik brownies skal være. La kaken stå i ovnen til den er blitt kald.
6 kommentarer:

 1. Hei!
  Har prøvd meg på den glutenfri Brownies-kaken, men med ingredienser iflg. oppskriften ble deigen så tørr og hard at den kunne omtrent rulles til kuler. Jeg har brukt store egg, og smør og peanøttsmør er dosert fra kald tilstand med stor spiseskje. Mangler det noe her - eller hva er det jeg gjør feil? Det ser i hvert fall ut til at det mangler væske... Veide kakemiksen, og brukte halve posen, altså 400 g.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann. Det var da kjedelig. Du smeltet smøret og peanøttsmøret ikke sant ? Deigen skal være litt kompakt, den er ikke flytende som vanlige sjokoladekakedeiger, for du skal bruke hendene til å trykke deigen rundt om i formen. Stekte du den ? Hvordan ble sluttresultatet ? Neste gang skal jeg jammen prøve å trille kuler av den, kansje det går an å steke kjeks av samme oppskrift :) Her må alt prøves :)Klem

   Slett
  2. Hei igjen!
   Joda fulgte "boken" til punkt og prikke. Deigen ble allikevel så tørr at den var på grensen til å være smulete. Vel - nå "juksa me lite" - hadde i litt mer smør + vann, akkurat nok til at deigen kunne smøres utover i forma. Stekte ca. 15 minutter og resultatet ble akkurat som ønsket - litt kladdete inni. Den blir absolutt på kakebordet 17. mai. Takk for oppskriften og svar. Har flere allergier å ta hensyn til,og glutenintoleranse er siste tilskudd i så måte, så kakebakst blir ofte en utfordring her i huset. Ha en fin 17. mai.

   Slett
  3. Det var fint du fikk "ordnet" det. Jeg har ikke vært ute for det samme, men det kan godt være jeg har feks brukt toppede ss avogtil. Her i huset er det oftest sønnen vår på 13 år som lager denne kaken. Hans favoritt :) Heldigvis har vi ikke problem med melk, egg, nøtte allergier osv, matlaging blir da straks vanskeligere. Til 17 mai skal jeg lage glutenfri snickerskake, det er en annen favoritt :)

   Slett
 2. Hei, fin og god kake! Det står skuffekake i oppskrifta, men Toros pose heter nå sjokoladekake langpanne (slik pakningen på bildet øverst også viser��)
  Hilsen Ane
  Takk for fin glutenfri blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, tusen takk for tilbakemelding og beklager for sent svar 😔 Jeg skal få oppdatert oppskriften 👍🏻

   Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...