Brokkoli
Gulrotstaver
Rød paprika
Sukkererter
Minimais
Vannkastanjer
Fast tofu (brukte for første gang her, og den var absolutt ikke nødvendig, kutter ut den neste gang)
Hønsebuljong
Maisenna
Krydre med soyasaus, salt og peppermix
Skjer kyllingen i biter
Kok eller stek gulrot og brokkoli. Jeg pleier å koke den, for da kan jeg gjøre det tidligere på dag, og spare litt tid når retten skal lages.
Skjer opp grønsaken i passelige biter, skal ikke være helt små, feks mais delt i 2.
Stek de hver for seg i feks kokosolje eller annen nøytral olje og bland de etterpå.
Dette er en stor porsjon, så jeg må bruke en stor kasserolle til å samle alt sammen i. Har du en wokpanne er der plass til ganske mye
Løs opp 2 hønsebuljonterninger i 1 liter kokende vann (bruk vannkokeren), og hell det opp i
grønsakene og kyllingen.
Ca 3-4 toppa ss maisenna i kaldt vann, og hell i. Småkok til det tykner. Om det blir for tynt lager du litt mer maisennajevning og har i.
Krydre med glutenfri kikkoman, salt og peppermix.
oi... det så skikkelig snadder ut... er jo en av favorittene på kinaresturanter, så dette må nok prøves ja... :)
SvarSlettHar servert det flere ganger til familie og venner, og alle sier det smaker som på kinarest. Tror selve trikset er hønsebuljongen, maisenna og soyasausen :)
SlettDen ser super ut! Skal lage den til familiesamling på søndag. Men: er det gluten i vanlig Kikkoman soyasaus? Det var jeg ikke klar over. I så fall håper de har den glutenfrie i nærbutikken. Hilsen Ulla-Britt
SvarSlettDet finnes glutenfri kikkoman i de fleste matbutikker, flasken er litt høyere og smalere enn vanlige og det står glutenfri på 😉 Lykke til
SlettHei. Ser på den hønsebuljongterningen jeg har her at den ikke er glutenfri, den inneholder hvete…. Hvilken buljong brukes som er glutenfri?
SvarSlett