Rå sjokolade laget med kakaosmør ( som jeg fikk til halv pris på helsekosten fordi en kunde hadde bestilt store mengder, men så skulle hun ikke kjøpe det likevel :) )
Når jeg lager sjokolade bruker jeg ikke mål, så her må du bare smake deg frem og prøve.
I denne oppskriften har jeg brukt:
kakaosmør (kjøpes hos helsekost eller IHERB)
rått kakaopulver (kjøpes hos helsekost, sana bona eller IHERB)
nøttesmør, her ble det brukt økologisk peanøttsmør ( helsekost eller matvarebutikker med godt utvalg)
carob (ikke nødvendig, kakaoerstatning, naturlig søtning) ( helsekost)
lucuma (ikke nødvendig, naturlig søtning) ( helsekost eller IHERB)
vaniljepulver (helsekost eller økosjokolade)
agavenektar (IHERB)
stevia, en blanding med vanilje og en med english toffee (IHERB)
hempfrø (helsekost eller IHERB)
nøtter som du liker
Start med å smelte kakaosmør i et vannbad. Pass på så temperaturen ikke stiger over 40 gr. Bruk heller lenger tid på smeltingen.
Ha i noen ss nøttesmør, her er det peanøttsmør. La det smelte
Ta skålen av varmen.
Dryss i vaniljepulver. Jeg bruker dette:
Ha i kakaopulver, ev carob og lucuma om du vil. Rør til det ikke er klumper mer.
Ha i agavenektar, smak til så du får sjokoladen så søt du vil.
Denne er supergod.
Bland i hempfrø uten skall. Desse gir både næring og en ekstra nøttesmak. Jeg bruker for tiden desse:
Del sjokoladen i to boller.
I bollen til venstre er det hele peanøtter og vaniljestevia og i bollen til høyre er det grovhakkede paranøtter og english toffee.
Fordel sjokoladen i små former, eller som jeg har gjort her, skåler med plastikkposer i. Sett formene i kjøleskapet til sjokoladen er stiv.
Etter et par timer kan du ta hele sjokoladen ut av formen og skjere opp. oppbevar sjokoladen i kjøleskapet.
Her er den med paranøtter.
Og peanøtter.....
Ser veldig godt ut :-)
SvarSlettTusen takk Elin :)
Slett