En fluffy god gammeldags rullekake, dog glutenfri
4 egg
8 ss sukker
1 dl fint glutenfritt mel eller hvetemel
1 dl potetmel
1/2 ts bakepulver
2 mandeldråper
Lag eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel , potetmel og bakepulver. Ha i mandeldråper og rør forsiktig til alle klumper er borte.
Bre deigen over en hel langpanne med bakepapir.
Sett kaken i oppvarmet ovn. 180 gr i ca 10 min. Kaken skal være fint gyllen når den er ferdig.
Mens kaken står i ovnen, gjør du klart et kjøkkenhåndkle på benken. Strø sukker (her bruker jeg vanlig sukker, da den kalde smaken til sukrin passer ikke så godt, men smak og behag) over hele håndkleet som du ser her.
Slik ser kaken ut når den kommer rett fra ovnen.
Hvelv den over håndkleet med sukker med en gang.
Fjern forsiktig papiret. Vær forsiktig, da denne deigen er er veldig luftig og det er lett å rive den.
Ha på favorittsyltetøyet med en gang. NB! kaken skal være varm. Her er det sukkerfritt bringebærsyltetøy.
Bre sylten fint utover
Start i den ene kanten og rull den sammen. Husk å rulle litt stramt til å begynne med så kaken holder sammen.
Brett håndkleet bittelitt stramt rundt kaken og la den ligge til den er avkjølt.
Skjer opp i passende serveringsstykker. Godt alene, godt til is, godt til krem og godt til å bruke i fromasjkake
I dag har jeg prøvd meg på den glutenfrie rullekaka di. Veldig enkel å lage.. Ligger nå til kjøling og jeg er spent på resultatet. Forresten, den oppskriften din på sukkerbrød, bruker bare den jeg nå.. :o)
SvarSlettSå kjekt å høre, må gjerne få høre hvordan det smakte :) Jeg skal si deg en ting, jeg kjempet slik med å lage sukkerbrød tidligere, men når jeg bruker denne oppskriften har jeg ingen problemer, og så er den jo kjempegod :)
SvarSlettHar bakt rullekaka i dag og den ser ut til å bli veldig bra. Har bare skjært av skalkene ennå. De lovet bra. Ska prøv sukkerbrødet etter hvert,
SvarSlettSå hyggelig :):)
Slett