søndag 15. april 2012

Hvit bacalao


Hvit bacalao er en favoritt, og enkelt å lage, bare du har klippfisk til rådighet.
Start med å legge klippfisk i en panne med kaldt vann og kok opp. La det koke lett til fisken løsner fra beina. Ca 10 min. Legg fisken over på et fat og avkjøl, før du rensker den fri for skinn og bein.



Renset kald fisk



Skjer en halv løk eller 2-3 chalottløk og 2 fedd hvitløk i små biter og fres med meierismør i en panne. Ha det over i en ildfast form.


Legg fisken over løken.



Stek bacon. På slutten av steketiden tar du litt ekstra smør i pannen så det blir en del "baconfett" også.
Hell fettet og baconet over fisken.



Lag en pose potetstappe etter oppskriften, men bytt ut melken med en liten pk kremfløte. Krydre med salt og pepper. Her kan du bruke mye mer krydder enn du vanligvis har i stappen.
Stappen blir litt mer flytende enn vanlig stappe, det skal den være. Bre den over på toppen av alt i formen.


Stek midt i ovnen på ca 200 gr i 20-30 min. I mellomtiden lager du tilbehør, feks kokte poteter, gulrøtter og smeltet smør, eller et godt brød eller flatbrød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...