Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
søndag 15. april 2012
Hvit bacalao
Hvit bacalao er en favoritt, og enkelt å lage, bare du har klippfisk til rådighet.
Start med å legge klippfisk i en panne med kaldt vann og kok opp. La det koke lett til fisken løsner fra beina. Ca 10 min. Legg fisken over på et fat og avkjøl, før du rensker den fri for skinn og bein.
Renset kald fisk
Skjer en halv løk eller 2-3 chalottløk og 2 fedd hvitløk i små biter og fres med meierismør i en panne. Ha det over i en ildfast form.
Legg fisken over løken.
Stek bacon. På slutten av steketiden tar du litt ekstra smør i pannen så det blir en del "baconfett" også.
Hell fettet og baconet over fisken.
Lag en pose potetstappe etter oppskriften, men bytt ut melken med en liten pk kremfløte. Krydre med salt og pepper. Her kan du bruke mye mer krydder enn du vanligvis har i stappen.
Stappen blir litt mer flytende enn vanlig stappe, det skal den være. Bre den over på toppen av alt i formen.
Stek midt i ovnen på ca 200 gr i 20-30 min. I mellomtiden lager du tilbehør, feks kokte poteter, gulrøtter og smeltet smør, eller et godt brød eller flatbrød.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)