Er det ikke morsomt at man kan nesten hva som helst å koke så har man grøt ?
Her er et alternativ på en grøt som er så stappfull av næringsstoff som det går an og likevel er den mettende og kjempegod.
1 dl glutenfri havregryn
1/2 dl knuste linfrø (eller hele)
1/2 neve gresskarkjerner
1/2 dl solsikkerkjerner
1/2 neve hakkede mandler eller andre nøtter
klype himalayasalt eller vanlig salt
1 ts kardemomme
ca 3 dl melk eller nøttemelk. Oppskriften på mandelmelk finner du HER og hasselnøttmelk HER
Kok sakte opp og ha ev i mer melk om grøten blir veldig tykk.
Ha grøten over i skål og la den bli litt kaldere før du har i fra v: knuste chiafrø, rice bran og hempfrø uten skall. Grøten bør være lunken når du har i supermaten for å beholde næringstoffene.
Server med en god sprut agave. Deilig.
Jeg bruken denne agave typen. Som jeg kjøper på IHERB HER
Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
søndag 8. april 2012
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)