Hasselnøtt melk er god å nøttete på smak. Bruk den feks i smoothie, baking og på frukostblanding.
Start med å legge nøttene i bløt over natten, for å fjerne enzymer i skallet som er tungt fordøyelig for kroppen vår.
Her er ca 2 dl nøtter.
Skyll de godt i kaldt vann og ha de i en mixer med ca 2 dl vann. Kjør til en fin masse.
Fyll på med 3-4 dl kaldt vann, alt etter tykkelsen på melka du vil ha. Kjør massen noen min på full styrke.
Tøm blandingen over i en bomullspose. Her bruker jeg en saftpose. Klem ut melken til du bare har fuktig nøttemasse igjen i posen. PS ! nøttemassen kan du fryse, tørke og bruke den i bakst.
Om du vil ha melken søtere så hell den over i mixeren igjen og tilsett den søtning du liker. Det kan være dadler, agave, sukrinmelis mm. Jeg bruker gjerne noen dråper stevia vanilje. Les om stevia HER
Tøm den ferdige melken over i tett beholder og oppbevar i kjøleskap. Melken holder seg noen dager kaldt.
Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
torsdag 23. februar 2012
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)