torsdag 23. februar 2012

Hasselnøttmelk

Hasselnøtt melk er god å nøttete på smak. Bruk den feks i smoothie, baking og på frukostblanding.

Start med å legge nøttene i bløt over natten, for å fjerne enzymer i skallet som er tungt fordøyelig for kroppen vår.

Her er ca 2 dl nøtter.



Skyll de godt i kaldt vann og ha de i en mixer med ca 2 dl vann. Kjør til en fin masse.




Fyll på med 3-4 dl kaldt vann, alt etter tykkelsen på melka du vil ha. Kjør massen noen min på full styrke.



Tøm blandingen over i en bomullspose. Her bruker jeg en saftpose. Klem ut melken til du bare har fuktig nøttemasse igjen i posen.  PS ! nøttemassen kan du fryse, tørke og bruke den i bakst.



Om du vil ha melken søtere så hell den over i mixeren igjen og tilsett den søtning du liker. Det kan være dadler, agave, sukrinmelis mm. Jeg bruker gjerne noen dråper stevia vanilje. Les om stevia HER

Tøm den ferdige melken over i tett beholder og oppbevar i kjøleskap. Melken holder seg noen dager kaldt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...