Fikk så lyst på ferske rundstykker og blandet litt på slump av det jeg hadde i skapet. Slik ble det. Kjempegode med feks cocosolje og brunost.
Jeg brukte ikke mål (skal gjøre det neste gang), så dette blir på ca:
1-2 dl bokhvete
2-3 dl mandler
ca 1 dl knuste linfrø
ca 1 dl hele linfrø
ca 1,5 dl sesamfrø
ca 10 paranøtter (skal ha oppi mer neste gang, men nå var det tomt)
1 toppet ts bakepulver
1 stor gulrot
2 egg
2-3 ss bløtlagde chiafrø
3,5 dl vann
1,5 ss fiberhusk
glutenfritt grovt mel til passe tjukkelse på røra
Begynn med å sette bakerovnen på ca 180 gr.
Bland fiberhusken i vannet så det får tjukne.
Fortsett med å kjøre alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Bestem selv hvor fint eller grovt det skal være.
Slik ble min melblanding.
Tilsett vann, egg, chia og rør godt
Rasp en gulrot og ha i
Røren skal være ganske klissete. Bruk en skje til å fordele røren. Jeg kom på den glupe ide å lage bollene i muffinsformer, MEN det viste seg å ikke være så glupt likevel, da bollene hang fast i formene etter steking. Tror jeg må investere i silikonformer.....
Pensle med egg, og strø med sesamfrø
Jeg har ikke varmluftovn, så disse ble stekt midt i ovnen på 180 gr i ca 40 min.
Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
NAM! Så og hørtes veldig godt ut :-)
SvarSlettDe var veldig gode og saftige. Morsomt å bare putte ting man har for hånden i en bolle, og så blir det så bra :)
SvarSlett