Kokosboller som hjemme hos oss blir laget uten sjokolade og kokos. Bare det gode hvite inni. Det går også an å tilsette litt farge, gult for påske, rødt for jul osv. Du kan selvsagt smelte sjokolade og rulle de i kokosmasse etter at de er stivnet.
4 eggehviter
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 plate gelatin
1 dl kokende vann
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.
Visp eggehvitene stive.
Bland i sukker og vaniljesukker, og visp det inn.
Klem vannet ut av gelatinplatene og legg de i det kokende vannet. Da smelter de. Tilsett gelatinblandingen i eggehvitene og visp 10-15 min i mikser.
Fyll massen i en sprøytepose, jeg bruker de engangsposene som jeg kan klippe hull i. Lag så stort hull som du vil ha størrelsen på bollene, og sprøyt ut boller på bakepapir.
Sett i kjøleskap til de stivner.
Dette er ikke hverdagskost, men likevel veldig godt og veldig søtt.
Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)