fredag 3. februar 2012

Vårruller

Jeg surfa på nettet  etter oppskrifter og satte sammen et vårrullfyll av det  (disse ble da ikke spesielt sunne, men en go fredagskos ble det) jeg hadde i kjøleskapet. Og det ble suksess. Laget vårruller av alt og tenkte å fryse, men det ble ikke noe til overs.......

Fyll:
Gulrot
Hvitkål
Karbonadedeig (kan nok byttes med feks kylling el svinekjøtt, eller tofu)
Chalottløk
Hvitløk
Risnudler
Chili
Masse soyasaus
Paprikapulver
Salt og pepper

Rasp gulrøttene fint, kålen litt grovere, finhakk løk, hvitløk og ingefær og stek alt sammen med litt olje i en stekepanne.

Stek kjøttet.

Kok vann (feks i vannkoker) legg en bunt risnudler i og la de mykne noen minutter. Sil vannen, og skjer nudlene i litt mindre biter.

Bland alt sammen og med fordel avkjøl før du skal rulle vårrullene.

Jeg brukte vannet som risnudlene lå i som nå er godt lunkent, til å dyppe risplatene i. Varmere vann, mer klister, kaldere vann, platene mykner ikke og går ikke ann å rulle. Enkelt og greit. Ha klar et fuktig kjøkkenhåndkle og legg de på. Hold platen med begge hendene i hver sin kant når du dypper de i vann, og pass på at de ikker legger seg sammen, de klistrer veldig fort. Legg da risplaten på håndkleet og legg 1-2 ss fyll på og brett da først kanten over fyllet, inn på begge sider og rull den fint videre, så det blir en tjukk innepakket pølse. Stek de i olje, og la de renne av på tørkepapir.
Glemte å ta bilder av det ferdige produktet, de ble spist opp...........

2 kommentarer:

  1. Ser skikkelig gode ut! Hvor får en kjøpt risplater?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det får du på innvandrerbutikker. Der er noen i fryseren som ikke er glutenfrie, men de vanlige i hyllene er glutenfrie de fleste tror jeg. Det står ganske greit på innholdslisten :) Lykke til :)

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...