Denne oppskriften fikk jeg av mamma som igjen fikk den med sin venninne Brit.
Den er opprinnelig med hvetemel, men det er bare å bytte ut med GF.
4 egg
3 dl sukker
Visp eggedosis
3 dl fint GF mel (jeg bruker semper) eller hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl soyaolje
4-6 dl gulrøtter (til flere gulrøtter til mer kompakt blir kaken)
1 boks hakka valnøtter
Denne oppskriften går i en 26 cm rund form. Dekk bunnen med bakepapir og pensle litt olje på papiret.
Når jeg lager den store kaken med kanin, bruker jeg dobbel oppskrift og langpanne.
190 gr 40-60 min (avheng str på kaken og styrke på ovnen) nederst i ovnen.
La kaken avkjøle før du ev skjerer i den.
Ostekrem:
100 gr philadelfia naturell
1 ts vaniljesukker (ev 1/2 ts vaniljepulver)
50 gr mykt smør
125 gr melis
Farger etter type pynt. Jeg bruker Wilton sine farger, kjøpt bla på cacas og jernia
Pisk alt sammen i en mikser, til det blir en glatt og luftig krem. Husk å doble oppskriften til en stor kake.
Her er bildet av min store gulrotkake, med kanin av marsipan (kan gjerne lages i forveien) og knuste oreo kjeks til pynt
Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)